O MENI

Dobro došli na sajt “Smršaj zdravo”.

Moje ime je Marija Đurković i po struci sam nutricionista – dijetetičar. Istoimeni smer sam završila na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu, nakon čega sam pohađala kurs u organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Vojvodine i stekla sertifikat savetnika za ishranu i suplementaciju u rekreaciji i fitnesu. U decembru 2017. otvorila sam nutricionističko savetovalište u Novoj Pazovi i u njemu je do danas veliki broj klijenata već prošao svoj put od želje do cilja, a ono što su, nadam se, svi oni poneli iz savetovališta jeste i ljubav prema zdravoj ishrani i zdravim životnim navikama.

Zapravo, individualni plan ishrane je samo prvi korak ka promeni i smernica koja vam ukazuju na to kako biste u budućnosti trebali da se hranite – shodno vašim navikama, dnevnom ritmu i zdravstvenom stanju – ako želite da održite rezultate.

Najvažnija poruka koju bih vam poslala je da ne postoji osoba kod koje promena nije moguća, pa čak i onda kada višak kilograma nije samo posledica “malog opuštanja” u određenom životnom periodu ili prestanka vežbanja, porođaja i sl, nego se radi o dugogodišnjoj, često veoma isrpljujućoj borbi. Kako bih vas ohrabrila, podeliću sa vama moj glavni motiv za odabir ove profesije.

I sama sam se još u najranijem detinjstvu suočila sa problemom gojaznosti koji me je pratio tokom celog perioda odrastanja, pa me je interesovanje za pravilnu ishranu dovelo do nutricionizma. Želja da naučim kako naša svakodnevna odluka o tome šta ćemo uneti u telo utiče na njegov izgled i celokupno zdravlje, nastala je iz potrebe da pomognem najpre sebi, a kasnije i drugima.

U tome sam uspela, pa danas sa mnogo razumevanja mogu da pristupim vama koji mi se obraćate sa istim problemom. Svaki vaš uspeh doživljavam kao svoj i nadam se da ćemo ih zajedno postići još mnogo. ♥